Mediation en advies bij scheiding

Slider 4

Kortweg kun je zeggen dat een mediator (bemiddelaar) langs de lijn staat om aanwijzingen te geven. Hij stuurt het gesprek en zorgt dat beide partijen blijven praten zonder te adviseren.
Een (echt)scheidingsadviseur staat daarentegen in het veld wat betekent dat hij meer invloed heeft en ook uitoefent. Hij verdeelt het spel, zorgt dat beide partijen evenveel aandacht krijgen, is onderdeel van het gesprek en werkt naar de daadwerkelijke scheiding toe.

Waarom Salto inschakelen bij scheiding?

Omdat Tom Eijnikel zowel bevoegd mediator als (echt)scheidingsadviseur is en je via hem rechtstreeks bij een kindercoach, pedagoog en financieel planner terecht kunt. Professionals die je voor een scheiding wellicht allemaal nodig hebt. Hoe gemakkelijk is ’t dan dat je ze onder hetzelfde dak aantreft, dat van Kompassie, en dat ze nauw samenwerken bovendien.

Scheidingsadvies- en begeleidingsgesprekken Salto

Je zit in totaal vijf keer aan tafel voor begeleidingsgesprekken van ongeveer een tot anderhalf uur:

  1. Intakegesprek.
  2. Bespreken, inventariseren financiële situatie en/of ouderschapsplan.
  3. Gesprek over ontbindingscontract (convenant) huwelijk (gemeenschap van goederen, huwelijkse voorwaarden), geregistreerd partnerschap of samenleving en/of start maken met ouderschapsplan.
  4. Doorspreken wijzigingen en opmerkingen over ontbindingscontract (convenant) en/of ouderschapsplan.
  5. Gesprek over verwerken laatste wijzigingen in convenant en/of ouderschapsplan (eventueel in aanwezigheid van advocaat).

Noot: Voor het uiteindelijk bij de rechtbank indienen van het convenant is voor de rechtsgeldigheid een advocaat nodig. Ook dit aspect van de scheiding verzorgen wij.

Weten wat voor jou het best werkt? Wat de kosten zijn voor een scheiding? Bel of mail gerust

Bel 06 – 36 03 71 37 of mail voor een vrijblijvende kennismaking om te bespreken wat voor jou de beste aanpak is.
Je krijgt dan gelijk informatie over de kosten.

Comments are closed